Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2012 11:19 - Нова хипотеза за трапецовидните скални ниши
Автор: kdimov Категория: Туризъм   
Прочетен: 6457 Коментари: 7 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Привети, Коста 

Дано не ти прозвучи налудничаво, но смятам, че открих първообраза на трапецовидните ниши в Родопите.

Естествено е на небето : ))) - като всичко, което е било водещо за действията им и разбиранията по онези времена.
image

Миналата година бяхме с Рени над гр. Елена. Аз, както винаги ставах доста раничко. Една сутрин забелязах, че когато Слънцето започна да надделява над светлината на звездите, останаха едни от последните видими четири светлинки, оформящи трапец.  Съотношенията на страните им направо си крещяха, че това е СЪЩИЯТ ТРАПЕЦ, като тези от родопските скали. Единственото, което ме тормозеше, беше, че едната звезда от долния, широк край на трапеца, беше не съвсем, съвсем точно на мястото си.

Продължих да наблюдавам този трапец всяка сутрин, когато беше възможно. Колкото повече наближаваше най-късия ден, толкова по-точно последната звездичка заставаше на мястото си. Няколко дни от последните намаляващи и няколко от първите увеличаващи се дни трапеца беше абсолютно точно копие като съотношение с тези от скалите.

И познай към какво беше насочен : ) - точно към изгрева на Слънцето.

Успях ли да обясня добре? - Правилен трапец, насочен с широката си част - основа към мястото на изгрева на Слънцето, в дните на започването на Новата година по природния календар, оформен от светещи точки на небето - звезди, оставащи почти последни видими, със съотношения, абсолютно същите, като тези, издълбани по скалите.

Първоначално смятах, че това е конфигурация от звезди. Учудването ми беше огромно, като разбрах, че едната "звезда" е планета. В случая беше Сатурн. - Затова и се е премествала, докато съм наблюдавал трапеца.

Сега ще ти разкажа какво установих.

Трите звезди, които са непроменлива част от трапеца, са от съзвездието Лъв. Те са съответно Алгиеба, Регулус и Денебола. Първите две оформят горната къса част на трапеца. Денебола се явява долна дясна точка от трапеца.

Последователно в годините през долната лява точка преминават ВСИЧКИ външни планети от нашата Слънчева система. Това не е възможно да не е било забелязано от хората, които са наблюдавали небето в продължение на хиляди години. Аз просто имах невероятния късмет да хвана такова разположение, което да забележа. Ново такова съвпадение ще има на 07.01.12 година. Тогава лява долна точка от трапеца ще бъде Марс. През 2015 на 20.12 такава долна лява точка ще бъде Юпитер. През 1979 г  почти едновременно, с разлика от десетки дни там са били три планети - Сатурн, Марс и Юпитер.

Тази долна лява точка от трапеца се оказва, че е разположена по видимия път на външните за нас планети от Слънчевата система, т.е. по траекториите им по звездното небе. По време на започването на новата година (намаляване-увеличаване на дните) тройката от този странен трапец винаги е насочена към изгрева на Слънцето, но само понякога това става трапец - когато се допълни от преминаваща планета. Еднакъв, но и различен. Еднакъв като форма и различен поради зависимостта си от планетата, която в този момент го оформя. "
ПП  Чудесната хипотеза е на
Филип Апостолов 
philip.apostolov@gmail.com



Гласувай:
10


Вълнообразно


1. kiarasoto - Много интересно !!!
07.02.2012 11:25
Чудесата не се крият, те чакат ние да прогледнем.
цитирай
2. анонимен - Поздравления!
07.02.2012 12:15
Посланията на древните са скрити наистина сред звездите. Поздравявам Ви, Филип, за прозрението, сега остава да разкриете, за какво е оставено това послание ... древните са почитали Слънцето и са отбелязвали 4-те му стоянки - пролетно и есенно равноденствие, лятно и зимно слънцестоене. Наблюдавайте в тези дни и записвайте. Цялата философия и развитие на практичното мислене на човечеството идва от наблюдението на звездите, ако продължите небето ще разкрие тайните си за вас, затова не спирайте :)
цитирай
3. shtaparov - Така ще да е
07.02.2012 12:23
Това изглежда напълно правдоподобно и най-вероятно си е самата истина. Поздравления за прозрението!
цитирай
4. kdimov - До сега ;-)
07.02.2012 13:52
Само за сравнение, разпространените хипотези бяха в общи линии следните. Геолозите твърдяха, че са знаци за рудни залежи. Природолюбителите, че са гнезда за скални птици. Педагозите виждаха в тях зрелостни изпити за младежите траки, а туристите - древни алпиниади. Някои настояваха, че в тях са се поднасяли дарове, или са се палели древни светилници. Но, за ужас на всички липсваха материални находки - доказателства. Едно можем да кажем вече с сигурност - Нашите прадеди са били по-духовни от нас! Жалко ще е, ако е завинаги.
цитирай
5. анонимен - Нашите предци са създали една наука ...
07.02.2012 14:25
Нашите предци са създали една наука за небето, тази наука е била изхвърлена от университетите през 17-18 в., за огромно наше съжаление... сега без нейна помощ не можем да хвърлим мост към миналото, но може би един ден ще се събудим и както се изучава санскрипт и древни езици, така ще се изучава и астрологията с цел разбиране на древното минало. Прав си, отдалечили сме се от знанието и от там от
се къса пъпната връв към духовния свят на предците ни.
цитирай
6. анонимен - Много тайни има около нас
08.02.2012 16:17
Познанието е около нас, но имаме време да го открием - още не сме достигнали зрялост
цитирай
7. анонимен - Страницата за скалните ниши
20.02.2012 23:12
Здравейте. Филип Апостолов съм.
Днес завърших и качих страницата си за скалните ниши. Има допълнения спрямо написаното преди години от мен, а също и снимки на звездния трапец.
Това е линка:874
http://skalnite_nishi.styleglassbg.com
До вчера работих по мадарския конник и затова не успях да се включа по-рано.И там излязоха интересни неща:
http://madara_rider.styleglassbg.com
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kdimov
Категория: Туризъм
Прочетен: 149252
Постинги: 17
Коментари: 85
Гласове: 437
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930